Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна
 

Новини

Напитката на Китай вече е в България

Една от най-продаваните спиртни напитки в света е вече и на българския пазар. Байджо Куейчоу Маутай е най-новото попълнение в портфолиото на Картел - вносител и дистрибутор на марката за България. "Виното" на Китай - се предлага у нас в три варианта, различаващи се основно в периода на отлежаване - съответно една, три и пет години.

Байджо е най-популярната спиртна напитка в Китай, наричана понякога „китайска водка“, с алкохолен градус обикновено между 35 и 60о. В буквален превод означава бял алкохол, бяло вино – в Китай дори и спиртните напитки се наричат вино. Мнозина биха очаквали да се произвежда от ориз, но не, болшинството продукти се произвеждат от сорго, често в комбинация с пшеница и само много малка част от видовете байджо се произвеждат от ориз, които приличат на саке, но са с висок алкохолен градус. Байджо е най-продаваната категория спиртни напитки в света, наред с уиски, водка, коняк. Произвежда се от преди повече от 2 хилядолетия в Китай, като придобива особена популярност около 2 век, когато е изобретена дестилация в нещо наподобяващо чайник на 2 нива и се е стигало до 26о алкохолно съдържание. Истинското развитие със съвременна дестилация започва след 1644 год. по време на династията Цин. В Китай има хиляди марки и видове байджо, но сред тях Куейчоу Маутай е абсолютен лидер на пазара.

Информация за производителя Куейчоу Маутай и за разновидностите на екзотичната високоалкохолна напитка ще намерите на партньорската страница в нашия уебсайт.

 

Запишете се за новини и промоции