Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

Виня Лейда

Виня Лейда е пионер в тази долина, създавайки ново наименование за произход, „DO Leyda Valley“ през май 2001

 

История

Виня Лейда е основана през 1998 г., в долината Лейда, място, което днес е признато като последната голяма иновация на чилийското лозарство. Долината Лейда е била област на пасищни земи и основни зърнени култури като пшеница и ечемик, поради естествената липса на вода. След оценка на потенциалните условия на района, е направена решителна инвестиция, която дава възможност на водата да бъде проведена от река Майпо чрез осем километров тръбопровод с цел напояване. Виня Лейда е посадила лозя за общо 230 хектара.

Визия

Виня Лейда е пионер във винопроизводството в долината Лейда, чиято отговорност е да бъде защитник на уникалното място, работа с конкретни микро-тероари, ограничено производство и избор на всеки парцел, който ще даде различни изражения, чистота, идентичност и характер на ултрапремиум виното.

Цел

Ние от Виня Лейда се стремим да правим интересни и завладяващи вина, с наша идентичност и типаж, създадени от уникалните климатични условия в долината Лейда. Вината са много елегантни, минерални, с характер и неподправен сортов израз, добре балансирани и сочни.

Климат

Лозовите масиви са разположени на надморска височина от 180 метра . Виня Лейда се намира само на 7 километра от Тихия океан и 95 километра западно от Сантяго. Естествени бариери защитават лозята от вредители и болести. Областта е незасегната от филоксера.

Крайбрежният климат на долината Лейда представя умерено дъждовна зима, с годишни валежи от 250мм и сухо лято. Сезонът на зреене в долината се откроява със своите студени климатични условия, с максимални температури между 24-25º C и ежедневна промяна на температурата от 12-13ºC през лятото, както и с липсата на скреж. Океанската мъгла изчезва рано сутринта, осигурявайки достатъчно слънчеви дни с много светлина и относителна влажност 60%. Като следствие от тези климатични особености, периодът на зреене се случва с бавни темпове, което води до правилното развитие на истинските плодови аромати, вкусове, минералност и перфектен баланс на захарност и киселинност в гроздето.

Почви

Първи пласт: Пясъчно-глинеста текстура със средна дълбочина и по-малко от 3% органичен материал.

Втори пласт: Различни видове глина, осигуряващи структура и плодова концентрация.

Трети пласт: Плътен гранит, а в някои райони присъствие на калциев карбонат.

Гарата

Автентичният облик на стара гара за влакове от Сантяго е показано в нашето фирмено лого. През 1983 г. тази сграда е опожарена от случаен пожар. Независимо от това, синята сграда Лейда е историческа преходна точка по пътя към живописния крайбрежен район на Чили. Думата "Лейда" идва от местния израз "ла ида" , което означава "път" на местния говор. Тази сграда, изобразена върху етикета някога е била последната спирка на влака преди пътниците от Сантяго стигнали до Тихия океан. Тя се е превърнала както в отличителен белег, така и в израз (близък омоним на испански на "Ла Ида", което означава "отпътуване, тръгване"), изобразяваща пътя им към брега.

Лейда Резерва

Вината от тази серия са от избрани отделни лозя в най-добрите региони, в търсене на плодова идентичност и раждайки изразителни, свежи и сочни вина.

Лейда Сингъл Винеярд

Вината от тази серия са най-добрият представител на тероара на Лейда за всеки отделен сорт. Вината са елегантни и комплексни.

 

http://www.leyda.cl/en/?login=ok

ВИНА ->

 

Запишете се за новини и промоции