Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

Ступакис Хиос дестилерия – домът на Узо Казанисто

Счита се, че Хиос е родното място на Омир. Също така, вярва се, че Хиос е мястото, където Колумб е придобил изключителните си мореплавателни умения, помогнали му да достигне до Америка. Хиос е и земята, която дава живот на известните извори Каридиа и осигурява безценната изворна вода за дестилерията Ступакис.

Нашата история започва през 1896г. на остров Хиос, от където единствената по рода си напитка с анасонов вкус започва пътешествието си из целия остров и впоследствие пресича морето и достига до бреговете на Мала Азия. Алкохолните напитки Омирова Мастиха, за чието производство се използва световно известната суровина и запазена марка на Хиос – Мастикс (Мастиха), са традиционни за Гърция продукти с международно признание и Гарантирано наименование за произход. Не е тайна, че погледът на света сега е насочен към традиционните гръцки продукти, които заемат заслуженото място в предпочитанията на потребителите. Уникалните характеристики на гръцките напитки и фактът, че се произвеждат само и единствено в Гърция, ги прави желан продукт за износ. Нашата цел е, чрез постоянно популяризиране, да достигнем до международния потребител и да покажем пълния потенциал на нашите традиционни напитки.

През 1900г. Янис Ступакис успява да получи официално разрешение от Османската империя, позволяващо му да въведе в експлоатация собствената си дестилерия в Дафнонас. Дестилаторите, използвани с онези дни и грижливо съхранявани, днес са част от модерното оборудване на Ступакис, състоящо се от огромен набор съдове и също толкова впечатляващ брой линии за производство и бутилиране. Направени са значителни инвестиции в областта на контрола на качеството. Гордеем се с това, което сме постигнали: една ултрамодерна лаборатория, оборудвана с най-новите и модерни технологии, разполагаща с химици, машинни инженери и дегустатори.

Вещина, опит и традиция са движещата сила на дестилерията Ступакис. Резултатът е ненадминато изживяване във всяка бутилка.   

 

Karafakia Still Life (1).jpg

http://stoupakis.gr/en/ 

 НАПИТКИ ->

Файлове за изтегляне:

Светът на Узо

Остров Хиос

 

 

 

 

 

Запишете се за новини и промоции