Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

Серего Алигиери

 

В средата на 14-ти век поетът Данте Алигиери прекарва няколко години от изгнанието си в Каса Дей Ронки, в Гарганяго, в сърцето на Валполичела. Там той завършва частта „Рай” от своята „Божествена комедия”. Пиетро Алигиери, първият син на Данте, придобива собствеността през 1353 г. Каса Дей Ронки се превръща в постоянна резиденция на потомците на Данте  Алигиери.

През 1549 г. Джиневра Алигиери, последната наследница на поета, се омъжва за Маркантонио Серего, член на друга благородна и влиятелна фамилия. С първия син Пиералвизе започва новата родствена линия Серего Алигиери. През 70-те години на XX в. последният наследник на поета, граф Пиералвизе развива имението превръщайки го в модерно предприятие под внимателните грижи на винарна Маси.

Сътрудничеството между "Посесиони ди Серего Алигиери" и "Маси Агрикола" включва отглеждането, производството и дистрибуцията на вината и хранителните специалитети на Серего Алигиери, както и други дейности за популяризирането на местните вина и културни традиции. Днес имението Серего Алигиери се състои от 130 хектара специализирани лозя, по-голямата част разположени на склона на хълм. Сред тях е прочутото Вайо Армарон, исторически доказано като най-доброто място за производството на  Амароне.

 

https://seregoalighieri.it/en/

http://www.masi.it/ita/terre_vocate/tenute/possessioni_serego_alighieri

ВИНА ->

 

Запишете се за новини и промоции