Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

Ферари - Да отпиеш от съвършенството

Ферари е една от водещите компании в Италия в производството на естествено пенливи вина по класическия метод Спуманте, а със своите продадени над 4.8 милиона бутилки само през 2006 е една от топ десет в света.

Компанията съществува повече от век и е била основана през 1902 когато Тренто е бил провинция на Австро-Унгарската империя. През 1952, когато все още компанията представлявала малка изба, произвеждаща по-малко от десет хиляди бутилки годишно, Бруно Лунели купува бизнеса от неговият създател  Джулио Ферари и до днес Ферари е семеен бизнес, осъществяван изцяло от наследниците на фамилията Лунели.

На Европейската сцена, Ферари се отличава от всички други италиански фирми в този сектор, защото произвежда ексклузивно по класическия метод и единствено от грозде отгледано в техните собствени лозя или в други лозя в Трентино, контролирани от техни енолози.

В Италия Ферари е водещ производител по класическия метод като държи пазарен дял от 27% и изнася своята продукция по цял свят. Германия, Япония и САЩ са най-добрите им външни пазари, осигуряващи около 10% от оборота.

Мехурчетата на Трентино винаги са били важни за събития на различни институции – културни, шоубизнес, спортни събития – вината на Ферари се използват като аперитив във всички италиански посолства по света, холивудските звезди празнуват нощта на Оскарите с Ферари, Италианските спортни отбори празнуват с Ферари  от 1982 - от Световната Купа до Световния Ски Шампионат.

www.cantineferrari.it 

ВИНА ->

 

 

Запишете се за новини и промоции