Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

Ferrari 2017.jpgФерари Тренто беше награден с титлата „Производител на годината на пенливо вино“ на тазгодишното издание на Световното изложение The Champagne & Sparkling Wine. Този успех е повече от забележителен, дължейки се на факта, че за втори път получава това признание, спечелено през 2016 в Maison de Champagne Luis Roederer.

Това постижение е в резултат на 11 златни медала получени от Ферари за 11 от вината Trento DOC. Том Стивънсън, бащата основател на конкурса и международен експерт в индустрията, съобщи победителите по време на гала вечерята, проведена на 14-ти септември във Винтнерс Хол в Лондон – едно от най-историческите и знакови места в Английския винен свят.

Световното изложение The Champagne & Sparkling Wine е най-престижното международно изложение за пенливи вина. През 2017 записи за дегустационни сесии са пристигнали от 29 държави.

От самото си създаване вината Trento DOC, произведени от Ферари, са сред най-добрите пенливи в света.

Освен наградата за най-добър производител на пенливо вино, Ферари Тренто стана световен шампион на пенливите вина извън Шампан през 2014 г. със своя Perlé 2007 и световен шампион Blanc de Blancs през 2016 г. с Ferrari Brut NV.

Шест Ферари Тренто вина получиха титлата „Най-добър в класа си“ (Best in Class):

  • Ferrari Maximum Brut Magnum NV, Trentodoc
  • Ferrari Maximum Rosé NV, Trentodoc
  • Ferrari Perle Magnum 2010, Trentodoc
  • Ferrari Perle Rosé Riserva Magnum 2010, Trentodoc
  • Ferrari Perle Nero Riserva Magnum 2008, Trentodoc
  • Ferrari Riserva Lunelli Magnum 2008, Trentodoc

Това постижение подчертава извънредното признание на Трентино и неговатo планинскo лозарство за производство на отлични пенливи вина. Това също свидетелства за променящите се времена на световната винена сцена, с нарастващо признание за международно произведени пенливи вина с еквивалентно или по-високо качество от тези на Франция и региона Шампан.

Ferrari 2017/1.jpgFerrari 2017/2.jpg

Запишете се за новини и промоции