Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

Ferrari Camilla Lunelli_Ferrari Winery and Essi Avellan MW.jpgЗабележителен успех за избата от Трентино на най-влиятелния интернационален конкурс за пенливи вина

Ферари спечели титлата „Производител на пенливо вино на годината“ на международния конкурс „The Champagne and Sparkling Wine World Championships“ 2015, побеждавайки в последния кръг два реномирани производителя на Шампанско: Charles Heidsieck и Luis Roederer.

Това внушително постижение е добавено към отличието на Ферари Пърл 2006 като най-доброто пенливо италианско вино и 9-те Златни медала, спечелени от вината на Ферари – От Ферари Максимум Брут до Джулио Ферари.

„The Champagne and Sparkling Wine World Championships“ е конкурс, фокусиран само и единствено върху пенливи вина. Организиран е от Том Стивънсън, световен експерт в областта. В изнесената реч по време на церемонията, провела се на 2-ри Септември в Лондон, Стивънсън подчерта, че тази награда е „признание за най-успешния винопроизводител в състезанието. Имаше трима производители в съревнование и аз наистина се радвам, че имаше ясен победител.“

Докато по време на първото издание на конкурса Ферари Пърл 2007 беше короновано за „Световен Шампион на Пенливо вино извън Шампан“, признанията тази година показват, че Ферари Тренто DOC, произведени по Класическия метод могат да се съревновават и с най-добрите шампански в света, осигурявайки допълнително доказателство за изключителните качества на Трентино в направата на отлични пенливи вина.

Това международно признание идва няколко дена след като Ферари беше номинирана за „Най-добрата Европейска изба“ от „Wine Enthusiast“ по време на „Wine Star Award“. Престижната награда на американското списание ще бъде връчена в края на 2015.

Запишете се за новини и промоции