Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

Елена Валх

Елена Валх е водеща семейна изба от Алто Адидже и принадлежи на елита на Италианското винопроизводство с международен успех. Наблягайки на качеството и иновациите, Елена Валх стои начело на качествената революция на региона Алто Адидже и е спечелила местна и международна почит за усилията си.

Избата е построена от естествен камък преди почти 150 години в Трамин, и оттогава непрекъснато се модернизира и реорганизира, за да стане това, което е днес: една от най-старите частни изби в Алто Адидже. Всички вина се правят тук, с грижа за околната среда и в хармония с природата, като се използва грозде от най-добрите лозя. Размерът на производствените съоръжения и лозята, собственост на семейството правят имота една от най-продуктивните изби в региона.

Философията на избата е посветена на тероара – идеята, че вината трябва да бъдат индивидуален израз на почвата, климата, начина на култивиране – и че това трябва да се поддържа в съответствие с принципите за устойчивост и опазване на околната среда, които и да се предадат на следващото поколение. Твърдото убеждение, че качеството на виното се създава на лозето изисква безкомпромисна работа, като се вземе предвид индивидуалността на всяко лозе. Притежавайки 55 хектара лозя, включително и двете най-добри лозя Кастел Рингберг в Калдаро и Кастелаз в Трамин, Елена Валх принадлежи към най-важните герои за винопроизводството в Алто Адидже. Осем малки лозя в историческите винени села Трамин и Калдаро допълват разнообразието от тероари на Елена Валх.

Вината Елена Валх показват характер, елегантност и голяма индивидуалност, отразявайки професионализма във винопроизводството. Заради превъзходните климатични условия и отличното местоположение на лозята белите вина са свежи и плодови, а червените са концентрирани и кадифени.

Портфолиото на Елена Валх е разделено на пет колекции:

Selezione: Предимно едно сортови вина, направени от грозде от нашите собствени лозя и от наети лозя.

The Favorites: основните блендове на избата, изключително от нашите собствени лозя.

Single Vineyard Castel Ringberg: Едно сортови вина от имението Кастел Рингберг над езеро Калдаро. Производството тук е съсредоточено върху семейните лозя и специално внимание на характеристиките на тероара.

Single Vineyard Kastelaz: Едносортови вина от имението Кастелаз над село Трамин. Лозя, собственост на семейството, специално внимание на тероара.

Grande Cuvee: Нашите Гранд Кюве вина са родени от идеята за смесване на най-доброто, но в същото време много различно грозде от собствените ни лозя. Изключителен подбор на гроздето и прецизно определено време за беритбата от решаващо значение за получаване на най-доброто качество.

 

 http://www.elenawalch.com/

ВИНА ->

 

Запишете се за новини и промоции