Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

 

 

Шато Тейсие

Шато Тейсие е Сент Емилион Гран Крю, разположено в сърцето на апелация Сент Емилион. Собственост е на Джонатан Малтус, когото Робърт Паркър нарича „Английското Гуру на Винопроизводството“. Малтус е ключът към модното движение, което процъфтя в Сент Емилион през 90-те години.

Имението е пропито с история още от 1700г., но когато Джонатан и Лин Малтус пристигат в община Виньоне през 1994, лозовите насаждения са едва 5,5 хектара Лозята сега обхващат над 50 хектара. Малтус напълно обновява и модернизира всеки аспект от имението – лозята, винопроизводството, избата, дори и шатото.

Основната сграда е в стил Ампир от Втората Империя и избата, бутилиращите и складовите помещения са напълно реновирани и реконструирани в стил, наподобяващ този период.

Произвеждат се осем вина от едноименното Шато Тейсие до Сингъл Винярд вина, както и иконата Льо Дом. Лозята са засадени върху песъчливи почви с богато съдържание на желязо. Вината се винифицират в съдове от неръждаема стомана, отлежават във френски дъбови бъчви. Годишната продукция на Шато Тейсие е до 15 хиляди кашона от реколта.

http://pro.maltus.com/

ВИНА ->

 

 

 

 

Запишете се за новини и промоции