Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

 Ла Шаблизиен – От тероара до вината

 

Началото на историята датира от 1923, когато група винопроизводители, изправени пред икономическата криза на времето, се обединяват под лидерството на Аб Балитран, за да основат кооперативна винарна в Бургундия, в сърцето на Шабли, за да продават своите вина. До средата на 1950, членовете доставяли вината си на Ла Шаблизиен, кооперативът, който се грижел за производството и продажбите на едро на винения пазар.

Постепенно, в желанието да изградят и създадат свой собствен стил, в Ла Шаблизиен решили да прибират директно реколтата, като по този начин имали пълен контрол по време на винификацията. Тази политика продължава и до днес. Винопроизводителите и техническият персонал, работейки съвместно, усъвършенствали връзката между качеството на гроздето и климата, създаващи насоки за бъдещите лозя както и за узряването и отлежаването на вината.

Ла Шаблизиен, все още пропита с това пионерско управление, продължава да среща широко обхватните предизвикателства в лозарството, във винификацията, в човешките ресурси и в продажбите. Това е най-щателна работа на един и всички в комбинация, чрез която се раждат вината и в течение на времето достигат своето великолепие.

Нашата група от винарни се състои от близо 300 лозари, произвеждащи прекрасните бели вина от Шабли. Тези вина отразяват изключителната грижа на нашите лозари, посветена на култивацията на техните лозя и отдадеността на нашите технолози да придадат сърце и душа на вината. Това е тази фина хармония между производителя и лозята, между техническия съветник и технолога, която дарява нашите вина с така търсената разлика.

От 1923 в Шабли, Бургундия, най-щателната грижа на лозарите, работещи заедно под шапката на Ла Шаблизиен, води до раждането на вина, чието великолепие се засилва с течение на времето. Тези вина, идващи от мозайка от климати и лозови масиви, предоставят емоции маркирани с истинско минерално докосване.

 

http://chablisienne.com/

 ВИНА ->

 

Запишете се за новини и промоции