Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

 

Banner-Cartel-AllPartners.jpg

Историята на Картел ЕООД започва през 2006г., когато компанията е създадена с цел внос и дистрибуция на качествени вина на българския пазар. Още с прохождането си Картел утвърждава своята политика, непроменена и до днес – директен внос и представителство на винарските имения. Като една от първите компании – вносители на вино, мисията на Картел е не само да представи световното винопроизводство, а да спомогне за повишаване винената култура в България. Основната цел на компанията е да задоволи изискванията на своите клиенти, представяйки на тяхното внимание широко портфолио вносни вина, подбрани спиртни напитки, класни продукти и атрактивни цени.

От началото на дейността си до момента компанията постоянно разширява пазарния си дял и обогатява портфолиото с нови висококачествени марки. Вината, които се предлагат от Картел, присъстват във всеки специализиран магазин за продажба на алкохол, могат

да бъдат намерени в големите търговски вериги и във винените листи на добрите ресторанти. Често продуктите присъстват на частни партита и корпоративни мероприятия и са неизменна част от частни колекции и енотеки. Вносител с един от най-богатите асортименти, Картел се гордее с предлаганите над 300 етикета френско, италианско, испанско, австрийско, калифорнийско (американско), чилийско, аржентинско и новозеландско вино, всеки един от тях на разположение на клиентите по всяко време. За да задоволи напълно изискванията на своите клиенти, Картел представлява и три български винарни – Нерагора (био сертифицирани вина), Царев брод и Иво Върбанов. Също така компанията е вносител и дистрибутор на румънската дестилерия Продал, предлагайки на пазара продуктите с марка Сталинская водка, Дискавъри водка и Уембли джин, на висококачествената водка Кремлин Ауорд, както и на изключително престижните напитки Арманяк Тарик и коняци Полиняк и Ла Файет на дестилерията Анри Муние. От 2017г. Картел представлява една от най-успешните компании в света – Куейчоу Маутай, и уникалната спиртна напитка Байджо, както и емблематичния за България продукт Ликьор Български рози. За всички винолюбители на разположение е минерална вода с марка Сурджива във вариант натурална, газирана и слабо газирана. От 2018г. година портфолиото на компанията е допълнено с класната марка Узо Казанисто на дестилерията Ступакис.

В момента Картел е официален представител на едни от най-титулованите винарски имения в света и винарни с вековна история. Компанията се гордее с партньорството си с изключителни имена от световната винарската общност. Картел е силно ориентирана към клиентите си, стреми се да задоволи всеки вкус и да предостави възможност на винолюбителите да се докоснат до световното винено наследство. Поради тази причина, винарските имения са избрани не само с оглед на мястото им във винената общественост, а и на база специфичните винени райони и великолепните вина, които произвеждат.

Първите винарни, които гласуват доверие на Картел са:

- Mionetto, Valdobbiadene, Italy (Мионето, Валдобиадене, Италия);

- Vina San Pedro, Chile (Виня Сан Педро, Чили)

- Finca La Celia, Argentina (Финка Ла Селиа, Аржентина).

Постепенно списъкът се обогатява с големи имена като:

- Merryvale, Napa Valley, California, USA (Меривейл, Напа валей, Калифорния, САЩ)

-Joseph Phelps, с подизбата си Freestone, Napa Valley/Sonoma Coast, California, USA (Джоузеф Фелпс/Фрийстоун, Напа валей/Сонома коуст, Калифорния, САЩ),

- Masi, Veneto, Italy (Маси, Венето, Италия) със свързаните винарни:

  - Serego Alighieri, Veneto, Italy (Серего Алигиери, Венето, Италия)

    - Bossi Fedrigotti, Veneto/Trentino Italy (Боси Федриготи, Венето/ Трентино, Италия);

  - La Chablisienne, Chablis, Burgundy, France (Ла Шаблизиен, Шабли, Бургундия, Франция)

  - Ferrari, Trento, Italy (Ферари, Тренто, Италия).

  Следват ги не по-малко утвърдените:

  - Louis Latour, Burgundy/South France, France (Луи Латур, Бургундия/Южна Франция, Франция), както и управляваната от тях винарна Simonet-Febvre/Chablis (Симоне-Февр, Шабли) и прекрасните пенливи вина Креман

- Tenuta di Biserno, Tuscany/Marlborough, Italy/New Zealand (Тенута ди Бисерно, Тоскана/Малбъро, Италия/ Нова Зеландия),

 - Araex & Spanish Fine Wines, Rioja/Toro/Catalonia, Spain (Араекс & Спаниш Файн Уайнс, Риоха/Торо/Каталуния, Испания),

 и рекордьорът по представени винарски зони:

 - Tenute Piccini, Italy (Тенуте Пичини, Италия) - вината, които са представени в България, идват от следните области: Montalcino, Tuscany, Basilicata, Sicily, Pugliqa, Veneto, Abbruzzo, Trentino, Maremma, Marche, Lazio, Umbria (Монталчино, Тоскана, Басиликата, Сицилия, Венето, Абрудзо, Трентино, Марема, Марке, Лацио, Умбрия).

Поредните вина, присъединени към голямото семейство на Картел, са произведени от също толкова класни винарни:

 - Famille Quiot, Chateauneuf-du-Pape/ Cotes du Rhone/Cotes de Provence, France (Фамиль Кийо, Шатоньоф-дю-Пап/Кою дю Рон/Кот дю Прованс, Франция);

- Tenute Sette Ponti, Tuscany, Italy (Тенута Сете Понти, Тоскана, Италия), със свързаните изби:

- Poggio Al Lupo, Tuscany, Italy (Поджио Ал Лупо , Тоскана, Италия)

- Feudo Maccari, Sicily, Italy (Феудо Макари, Сицилия, Италия)

- Kurt Angerer, Kamptal, Austria (Курт Ангерер, Камптал, Австрия).

След 2014г. година Картел прибави още няколко емблематични винарни:

 - Vina Leyda, Leyda Valley, Chile (Виня Лейда, долината Лейда, Чили);

- Elena Walch, Alto Adige, Italy (Елена Валх, Алто Адидже, Италия);

- Villa Russiz, Colio, Italy (Вила Русиц, Колио, Италия);

- Chateau Teyssier, Bordeaux, France (Шато Тейсие, Бордо, Франция);

- Domaine Dopff au Moulin, Alsace, France (Домейн Допф, Елзас, Франция);

- Vinicola de Tomelloso, Catalonia, Spain (Виникола де Томелосо, Каталуния, Испания);

Следващата стъпка за Картел е не просто разширяване на портфолиото, а увеличаване на обхвата на предлаганите продукти, а именно нашата нова гордост:

натурална минерална вода Surgiva, Italy (Сурджива, Италия).

И не само това, прибавихме към колекцията си и дестилерия, произвеждаща изключително високо качество Бас-Арманяци, както и вина:

- Domaine du Tariquet, Gascony, France (Домейн дьо Тарике, Гаскон, Франция).

В годините добавихме към асортимента си класни напитки:

- Prodal Spirits, Romania (Продал спиритс, Румъния);

- Kremlin Award, Russia (Кремлин Ауорд, Русия)

- Henri Mounier, Cognac, France (Анри Муние, Коняк, Франция);

- Stoupakis Chios Distillery, Greece (Ступакис Хиос дестилерия, Гърция)

За да сме актуални и да отговорим на всяко изискване на нашите клиенти, представляваме на пазара утвърдени български винопроизводители:

- Иво Върбанов, Тракийска низина;

- Нерагора, Тракийска низина – БИО вина;

- Царев брод, Дунавска равнина.

 Също така сме представител на уникалния продукт Ликьор Български рози.

От края на 2017г. година Картел е официален дистрибутор на световно известния и един от най-продаваните продукти на пазара на спиртни напитки – китайското вино Baijiu (Байджо) от Kweichow Moutai, China (Куеичоу Маутай, Китай)

Намерилa отдавна своето място сред вносителите, Картел продължава да следва своята цел и да радва почитателите на виното и качествените напитки в България. 

 

Запишете се за новини и промоции