Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна
 

Новини

Villa Russiz

Вила Русиц: Елегантност и финес, свежест и удоволствие - това са нашите винени канони

 

Историята на имението Вила Русиц започва с брака на Елвин Ритер фон Захони, благородна жена от Гориция, и Теодор Карл Леополд Антон де ла Тур на 15 февруари 1868г. Двойката се мести в имота в низината Русиц, село Каприва дел Фриули, провинция Гориция, регион Фриули-Венеция Джулия, които Хектор Ритер дава на дъщеря си като сватбен подарък. Теодор де Ла Тур намира района за особено благоприятен за отглеждането на лозя и производството на вина с изключително качество. Това се дължи на няколко фактора – типа почва и климата. Почвата е съставена от глина и мергел, формирани през Еоцена. Тя е с алкално pH и е богата на калциев карбонат и силициев диоксид, които абсорбирани от лозята оказват влияние върху ароматните характеристики на гроздето и на виното. Мекотата на климата в района е резултат от морските бризове, идващи от Адриатическо море и Юлийските Алпи, които предпазват от студените северни ветрове.

Съюзът на тази решителна жена с призвание за филантроп и първият енолог, които носи френски сортове във Фриули-Венеция Джулия, е съчетанието, което прави Вила Русиц уникална.

Днес, страстта към винопроизводството във Вила Русиц е по-силна от всякога. 50 от 100-те хектара, които съставляват имението се отглежда като лозя, награждавайки същата тази страст с изключителни, елегантни вина.

Екипът, който работи в лозята съчетава традиция, творчество и удоволствие, използвайки внимателни, здравословни и екологично чисти агрономически и енологични практики за производство на отлични вина с уникален аромат, точно както граф Теодор е направил преди два века. Това е историята на това как много векове на страст и магическата атмосфера на района Колио са комбинирани, за да се получат изключителните вина на Вила Русиц.

Белите и червените вина, направени от местни и международни сортове, постоянно печелят признание от престижни конкурси и списания в Италия и в чужбина.

 

www.villarussiz.it

ВИНА ->

 

 

 

Запишете се за новини и промоции