Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна
 

Новини

Mionetto

Мионето – История за страстта към италианските балончета 

 

От 125 години Мионето пише историята на Просеко и разказва на света за това изключително вино от Валдобиадене. Още от самото основаване през 1887, винарната е модерна и иновативна, способна да предвиди тенденциите и същевременно да запази силна връзка с традициите на родината си, особеност, която и до днес отличава Мионето от други производители на пенливо вино.

През 1887 любовта и страстта към земята подтиква Франческо Мионето, майстор технолог и праотец на семейство Мионето, да създаде винарна, разположена сред хълмовете на Валдобиадене, в сърцето на декларираната винарска зона Конелиано-Валдобиадене. В своите сто и двадесет и пет годишна история Мионето се превърна във водещ производител в областта и в един блестящ пример за това как се прави Просеко не само в Италия, но и в света. Пионер в износа на Просеко, през 1998 дъщерна компания на Мионето започва да оперира на пазара в САЩ. След придобиването на компанията от немската корпорация Хенкел, пред Мионето, един от големите европейски производители на пенливи вина, се откриват нови възможности за развитие както на италианския, така и на международните пазари, като същевременно се запазва приемствеността на стила на управление и културните връзки с района на избата.

Постоянните проучвания с цел производство на все по-висококачествени вина, възнаграждава тази историческата винарска изба от Валдобиадене много и важни награди по време на национални и международни енологични съревнования. Рецептата за този успех? Предвиждане на модата и тенденциите, без изобщо да се изоставя връзката между самобитна култура и традициите на областта, както и умението да се посрещнат изискванията на пазара.

Иновация, Уникалност, Традиция – това е Мионето, винаги ориентирана към пазара. Днес избата представя широка гама мощни и неповторими продукти.

Серджо, уникално и превъзходно кюве, част от топ линията МО, която включва още Картидзе и Валдобиадене DOC с реколта, е символ не само на неповторимост, но и на отличителна визия. Серджо е пенливо вино, вино за наслада и развлечения; това са италианските свежи и деликатни балончета, които превръщат всеки момент в специален. Такова е и високо цененото, очарователно Серджо Розе.

Серията Спаго (Spago) представя традицията, интерпретирана по модерен начин от Мионето. Дори и днес канапчето се връзва ръчно около тапата на виното и напомня за връзката между традиция и древни умения.

Иновациите на Мионето достигат върха си в серията ИЛ: искрящи вина с лесна за отваряне капачка и визия, която превръща света на балончетата млад, непринуден и оригинален.

Мионето предлага на пазара изключително портфолио, което, освен най-висококачествени балончета, включва пенливи и искрящи вина и всеобщите любимци - искрящите Фраголино.

 

 

https://www.mionetto.com/

 

ВИНА ->

 

 

 

Запишете се за новини и промоции