Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна
 

Новини

Joseph Phelps

Джоузеф Фелпс – Изключителни винени изживявания

През късните шестдесет години на двадесети век , Джоузеф Фелпс, управител на една от най-големите строителни компании в САЩ, печели търг за правото да построи винарната Соувериан (сега Ръдърфорд Хил) разположена няколко мили извън Санта Елена. Влюбен в красотата на Напа Валей, той решава да промени бизнеса си, през 1973 купува 600-акрова ферма за едър рогат добитък в Спринг Валей и започва да засажда лозя. Винарната станала готова през 1974 през същата година първото вино от Сира е направено, първите грозда са били смачкани в новите съоръжения и първата Инсигниа е била произведена. Това е бил период на несравними дейности, създаване, изобретателност; предприемачеството и поемането на риск поставя Джоузеф Фелпс на върха на картата на винопроизводителите в Напа Валей.

Вече етири десетилетия водещото вино на Джоузеф Фелпс, Инсигниа, е признато като едно от най-великите вина в света. Двадесет и девет от тридесет и четири реколти са били оценени деветдесет или повече точки от различни винени публикации. От 1990 до 2007 средният резултат от Уайн Аджокейт на Робърт Паркър е 94.5 точки като най-ниския резултат са внушителните 91 точки. Реколта 2002 е "Вино на годината" на списание Уайн Спектейтър, а реколта 2007 е оценена с 98 точки от Робърт Паркър и 96 точки от списание Уайн Спектейтър.

С течение на времето целта е достигната - Джоузеф Фелпс успява да превърне имението си в основен източник на първокачествени лозя в Напа Валей и да произвежда вино от собствени лозя. Днес имението на Фелпс се състои от ранчото Спринг Валей, домът на Фелпс извън Санта Елена, Банка Дорада в Ръдърфорд, лозята Лас Рокас и Барбоса в долината Стагс Лийп, лозето Йоунтвил в Оук Нол, лозето Съскол в Южна Напа и лозето Бакхус в Оуквил.

В началото 2009 към вината от собствени лозя се включват: Каберне Совиньон, Совиньон Блан, Вионие, Инсигниа, Бакхус (лозовият масив Каберне Совиньон в Оуквил) и Ейсребе, десертно вино направено от грозде Шойребе. В допълнение малко количество Сира е произведено от новата придобивка – лозята Хайд в Карнерос.

Въпреки че основния фокус е върху Бордо-сортовете, Джоузеф Фелпс има дълга „любовна афера” с вината от Бургундия и желание му да прави занаятчийски вина в този стил. Първоначално източник на Шардоне е Санта Хелена, по късно - Йоунтвил и накрая Карнерос. През годините, обаче, Джо продължава да търси идеалното място да отглежда както Шардоне, така и Пино Ноар, и неговото търсене приключва, когато перфектната комбинация от климат, почви и местоположение е намерено във Фрийстоун, част от декларираната винена област Сонома коуст, само на осем мили от Тихи океан. През 1999 200 акра са закупени и засаждането започва. Днес 80 акра от Пино Ноар и 20 акра от Шардоне произвеждат някои от най-забележителните вина, който са достъпни за дегустация в центъра за гости във Фрийстоун.

През есента на 2005 екипът направил първа копка за построяването на винарна, която въпреки рекордните валежи от 95 инча (241 см) през зимата на 2005 – 2006, е построена на време манипулациите на реколта 2007.

В Джоузеф Фелпс следват философията на защита на околната среда и където е възможно екологичното подобряване на лозята.

Докато тази цел е съществена за представянето на лозарската практика, това ще има даже по дълбок ефект върху развитието на лозята в бъдеще. В крайна сметка се постига най-доброто екологично здраве в лозовите масиви и около тях, продължават да се създават устойчиви лозарски практики, които са използвани още през ранните осемдесет години на двадесети век и постепенно, но постоянно се възприема начин на отглеждане познат като биодинамично земеделие или по-просто биодинамика.

 

 

https://www.josephphelps.com/

 

ВИНА ->

 

 

Запишете се за новини и промоции