Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна
 

Новини

Henri Mounier

 

 

Анри Муние – Душата на ангелите

1858

Анри Муние първоначално е бил капитан в Търговския флот, но променя курса си, за да се специализира в производството на коняк. Свекърът му Жан Салмон е технолог, а Южени Беле е негов бизнес партньор. Заедно те основават компаниятя Муние - „Mounier et Compagnie“.

Историята разказва, че когато Анри Муние е недоволен от дестилата, изхвърля бъчвата собственоръчно от избата. Един човек, за когото качеството не е шега и който си е създал име в света на Коняк.

1874

Анри Муние специализира в търговията на коняк в бутилки, разпространени във Франция и в чужбина под името „Henri Mounier & Co“.

1947

Марката коняк Принс Юбер де Полиняк е създадена. Връзката между потомък на знаменито френско семейство и марка коняк е първата по рода си.

1969

Създаден е Рейняк - водещ бранд Пино де Шаронт.

1997

Анри Муние обединяват сили с американския бизнесмен Сидни Франк да разработят френска водка. „Grey Goose“ се превръща в една от най-добре продаваните водки в света.

2012 и След това

Верни на новаторски дух на своя създател, в Анри Муние развиват високи технологии в производството на коняк, от бутилирането до създаване на марка и дизайн на опаковката.

http://www.hmounier.fr/eng/home/index

http://www.reynac.fr/en/

http://www.polignac.fr/eng/home/index

 

НАПИТКИ - >

ВИНА - >

 

 

Запишете се за новини и промоции