Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна
 

Новини

Feudo Maccari

 

 

Феудо Макари: Приключение в Сицилия 

 

Мода, вино, изкуство. Хубавите неща в живота! Е, дали Тоскана е достатъчна за желанията на Антонио Морети да смайва, да приема нови предизвикателства? В същност, вдъхновен от посещение във Val di Noto (провинция в източна Сицилия) в края на 90-те години, той решава, че това ще бъде неговото следващо енологично предизвикателство. През 2000 Морети закупува първият си имот и оттогава, “tumulo” след “tumulo” (древна сицилианскa мерна единица, равна на 1744 квадратни метра), парче по парче, той обединява повече от 50 парцела. Това е началото на един от най-интригуващите проекти в Сицилия, в сърцето на Макари.

Имението не е само 50-те хектара лозя, въпреки че някои от тях са на повече от 30 години, разположени върху различни почви, на различни височини, гарантиращи цялостен баланс. Имението разполага и с къща за гости, основна къща, дегустационна и разбира се, винарна. Околовръст природата показва своята жизненост, черно-белите вулканични почви приютяват портокали, лимони, чери домати Pachino, зеленчуци и маслини. Неро д’Авола е сортът, който безусловно и напълно характеризира областта. Това е сорт грозде с древни традиции, високо оценяван сега, както и в миналото, и е един от най-интересните сортове на Сицилия. Неро д’Авола впечатлява със структура, изобилие и заобленост на плода, и със способността си за дълго отлежаване. Сортът е отглеждан още от времето, когато гръцки племена са населявали Сицилия. Оттогава датира и системата за отглеждане на лозя Alberello (формиране на лозата в храстовидна форма), една от най-старите и естествени форми за лозарството. Такива лозя обикновено се засаждат с гъстота 5?555 лози на хектар, което допринася за изключително качество както на гроздето, така и на вината. Системата е идеална за топъл и ветровит климат, но е скъпа за поддръжка, тъй като изисква работата да се върши ръчно.

Неро д’Авола е вино от последната реколта, младо и свежо, дружелюбно и подходящо за всеки случай. Махарис е може би най-внушителното вино на избата, истински символ на „сблъсъка” между внушителната сицилианска традиция на Неро д’Авола и забележителната изразителност на интернационалните сортове.

 

http://www.feudomaccari.it/?lang=en

ВИНА ->

 

 

Запишете се за новини и промоции