Разбрах
(1)
Ok
Зареждане
ПАЗАРСКА КОЛИЧКА 0
Вашата количка е празна

Финка Ла Селиа – Да изживееш специален момент с всяка бутилка

 

Финка Ла Селиа е основана през 1890, когато Еугенио Бъстос закупува земя в долината Уко в югозападната част на провинция Мендоса в Аржентина и започва да строи винарна. Тази местност е своеобразен естествен рай в полите на Андите и е показателен пример за производство на вино на големи надморски височини – повече от 1000 метра надморска височина. Климатът е мек до горещ с предимството на много добър температурен обхват със средна температура 16?С.

Неговата дъщеря Селиа Бъстос наследява собствеността и с добрите си мениджърски умения превръща тези земи в проспериращи лозя. Сортът Малбек произвеждан от винарната е очевиден пример за качество на предлаганите от долината Уко отлични вина. През 2000 винарната се разширява и обновява по френска и италианска технология, а насажденията са предвидени за производството на висококачествено грозде с идеалната гъстота за тази цел.

Вината на Финка Ла Селиа са резултат от уникалната почва, традициите и любовта на винопроизводителите. Те притежават добра структура и индивидуалност. Елегантни и хармонични с богати аромати, които ни напомнят за плодове и подправки, за незабравими моменти, вина на времето, вина с история.

Финка Ла Селиа се намира на 9-то място по износ на аржентински вина. Присъства в повече от 50 държави в цял свят и е известна с това, че е първата изба в долината Уко. Сертифицирана е по международните стандарти за качество, сигурност и социална отговорност.

Още от началото на своята дейност, Финка Ла Селиа помага за запазване на околната среда. Всяка година се полагат усилия за намаляване на енергийната консумация и нивото на замърсяване. През 2007 избата е наградена със златен медал в категорията „Устойчиво развитие на винен туризъм”.

Финка Ла Селиа разполага с маслинови насаждения, органична овощна градина и лозарско училище.

http://lacelia.com.ar/?lang=en

 

ВИНА ->

 

 

 

Запишете се за новини и промоции